უკან
დაბრუნება

ყავის ლაბორატორია

ყავა ხილია, რომელსაც უამრავი განსხვავებული გემო შეიძლება ჰქონდეს. სინამდვილეში მას სულაც არ აქვს მომწარო გემო – ყურძნის მარცვლის ფორმის სასიამოვნო, ნეიტრალურად ტკბილი ყავა ხეზე იზრდება და მას შეიძლება, ჰქონდეს კენკრის, ალუბლის, ატმის ან ნებისმიერი სხვა ხილის არომატი.

ტრადიციული ყავისგან განსხვავებული, გამორჩეული გემოს მიღება, მომზადებისა და დაგემოვნების ალტერნატიული კულტურის დანერგვა – სწორედ ამ მიზნების მისაღწევად შემოიკრიბა 2016 წელს თანამოაზრეების გუნდი გიორგი აივაზიანმა და შექმნა „ყავის ლაბორატორია“ – პირველი განსაკუთრებული თვისებების მქონე ყავის კომპანია საქართველოში.

ყავის მომზადება ჩვენთვის დიდი თავგადასავალია. „ყავის ლაბორატორიაში“ სპეციალური ტექნოლოგიის გამოყენებით იხალება იმპორტირებული მწვანე ყავის მარცვალი და მზადდება ინდივიდუალური გემოთი და არომატით გამორჩეული ყავა, რომელიც ჩვენ ასე ძალიან გვიყვარს.

იმ პერიოდში ეს იყო ყავის მიწოდების სრულიად ახალი ხედვა – საუკეთესო თვისებების მქონე მწვანეყავის მარცვლის შერჩევა, იმპორტი, ადგილობრივი მოხალვა და ბოლოს, სხვადასხვა მეთოდებით მომზადება. ჩვენი გუნდისთვის ეს იყო ძალიან დიდი გამოწვევა, თუმცა ვაკეთებდით ყველაფერს ყავის შერჩევის, დამუშავებისა და მომზადების საუკეთესო გამოცდილების მისაღებად.

დაარსებიდან დღემდე ძალისხმევას არ ვიშურებდით, რომ გამორჩეული ყავისა და მომსახურების ნაზავით თქვენი სიყვარული მოგვეპოვებინა. გვჯერა, რომ ჩვენთან, ყავის ლაბორატორიაში, იპოვით და ერთი გასინჯვით შეიყვარებთ გემოს, რომელიც ყველასგან გამოირჩევა.

ჩვენი სურვილია, ყავის დაგემოვნება ვაქციოთ დაუვიწყარ გამოცდილებად ჩვენს ბარში, პარტნიორ რესტორნებში, კაფეებსა თუ თქვენს სახლშიც კი.